Portakal Çeşitlerimiz

Washington Navel

Göbekli portakallar grubunun temelini oluşturan bu çeşit, Brezilya'da doğal mutasyon sonucu ortaya çıkmıştır. 1945 yılında Kaliforniya'dan Antalya Narenciye İstasyonuna getirilmiş ve Türkiye'ye buradan yayılmıştır.

Meyve kabuğu koyu portakal renginde, hafif pürüzlü, orta ince kalınlıktadır. Kabuk meyve etine sıkı bağlıdır. Muhafaza ve taşımaya elverişli bir çeşittir. Meyve eti portakal renginde gevrek, aromalı ve lezzetli bir çeşittir. Genelde çekirdeksizdir. Ancak nadiren 1-2 çekirdeğe rastlanır.

Orta erkenci bir çeşittir. Kasım sonu - Ocak ayı ortalarında olgunlaşır. Partenokarp olması nedeniyle, şiddetli soğuk, sıcak ve kuru rüzgarlar önemli meyve dökümleri meydana getirebilirler.

washington navel portakal
  • Çekirdek 1-2 Çekirdek
  • Kabuk Rengi Koyu Turuncu
  • Tadı Tatlı, Aromatik
  • Et Rengi Turuncu
  • Dokusu Gevrek, Bol Sulu
  • Meyve Şekli Yuvarlağımsı

Üretim Takvimi

Ağu Eyl Eki Kas Ara Oca Şub Mar Nis May Haz Tem