Nektarin
Şeftali ağacına erik aşılanarak elde edilir. Tüysüz bu meyve, şeftaliden daha koyu renkli ve daha tatlıdır. C vitamini açısından zengin, lifli, yağsız ve sulu bir meyvedir. Yaklaşık 150 çeşidi vardır. Yetiştirme koşulları yakın akrabası şeftaliye çok benzer.
Sağlıklı gelişmesini istiyorsanız, onu da şeftali gibi kumlu, killi, çakıllı, çabuk ısınan topraklarda yetiştirin. Dikim için en uygun zaman sonbahar aylarıdır. Aynı şeftali gibi kışın soğuk geçtiği bölgelerde dikimi ilkbaharda da yapabilirsiniz. Diğer meyve ağaçlarına göre daha çok budanmak ister. Bunun nedeni meyvelerinin bir yaşındaki dallarda oluşmasıdır. Her yıl düzenli olarak meyve alabilmek istiyorsanız, yıllık sürgünlerin her yıl yeterli miktarda olması gerekir.
- Kabuk Rengi Koyu Kırmızı
- Kabuk Tüysüz
- Meyve Şekli Yuvarlak
- Dokusu Aromalı Sulu
- Et Rengi Sarı
Üretim Takvimi
Ağu | Eyl | Eki | Kas | Ara | Oca | Şub | Mar | Nis | May | Haz | Tem |