Portakal Çeşitlerimiz

Valencia

Değişik ekolojik koşullara çok iyi uyum sağlayabilen bir çeşittir. En geçici tatlı portakal olup sıcağa çok dayanıklı bir çeşittir. Değişik isimler altında tanınan bu çeşit hem sofralık hem de sanayiye elverişli bir portakal türüdür. Aromalı, lezzetli ve yüksek kalitededir.

Meyveler sarı portakal renginde, basık yuvarlak, hafif oval şeklinde, kabuğu ince hafif pürüzlüdür. Meyve dilim zarları sert ve kalındır ve çekirdeksiz sayılır. Meyve etine bağı orta sıkıdır. Usare miktarı %45,91. Depolama ve taşımaya çok uygundur. Pazara sunum dönemi: Şubat-Haziran.

Valencia Portakal
  • Çekirdek 1-2 Çekirdek
  • Kabuk Rengi Sarımtırak Turuncu
  • Tadı Tatlı, Aromatik
  • Et Rengi Turuncu
  • Dokusu Gevrek, Bol Sulu
  • Meyve Şekli Oval

Üretim Takvimi

Ağu Eyl Eki Kas Ara Oca Şub Mar Nis May Haz Tem