Lemas
Lemas limon fidanı silindirik ve uzun bir şekle sahiptir. Meyve ağırlığı ortalama 120gr civarındadır. Lemas limonu meyvesinin eti parlak ve pürüzsüzdür ve kabuk meyve etine bağlıdır. Çok çekirdekli bir yapısı yoktur. Ortalama 3 - 5 çekirdek bulunur. Kasım ayında olgunlaşmaya başlayan Lemas limon şubat ayının ortalarına doğru hasat edilir. Hasat için geç kalınırsa meyvede puflaşma görülür.
- Kabuk Rengi Parlak Sarı
- Kabuk Kalınlığı İnce
- Meyve Şekli Sivri Uçlu, Boynu Halkalı
- Dokusu Oldukça Sulu
- Et Rengi Sarı
- Çekirdek Az veya Çekirdeksiz
Üretim Takvimi
Ağu | Eyl | Eki | Kas | Ara | Oca | Şub | Mar | Nis | May | Haz | Tem |