Karpuz Çeşitlerimiz

Çekirdeksiz Karpuz

Çekirdeksiz karpuz, tohumlu versiyonla aynı iki tonlu alacalı yeşil kabuğa ve sulu, aromatik tatlı ete sahiptir. Geleneksel karpuzların büyük sert siyah tohumlarından yoksun olmasına rağmen, Çekirdeksiz karpuz, yumuşak ve tamamen yenilebilir küçük beyaz tohumlar içerebilir. Çekirdeksiz karpuzlar dikdörtgen veya küresel olabilir ve boyutları 6 ila 25 pound arasında değişebilir. Gevrek ama sulu olan, yoğun şekilde sıkıştırılmış macenta bir ete sahiptirler. Yere serildiği sarı bir yama (beyaz veya yeşil değil) dışında güzel eşit renkli karpuzları arayın.

Besin değerleri; Karpuzlar nemlendirme özellikleriyle ünlüdür ve Seedless versiyonu da bir istisna değildir. Yaklaşık yüzde 90 sudan oluşurlar ve ayrıca A, C ve B-kompleks grubu vitaminleri, demir, lif ve metabolizmayı hızlandırdığı gösterilen amino asit Arginin içerirler. Antioksidan faydalarıyla bilinen likopen ve ağrılı kasları önlemeye yardımcı olan zengin potasyum kaynakları içerirler.

Alaca Karpuz
  • İç Rengi Kırmızı
  • Şekli Uzun Elips
  • Rengi Yeşil Zemin Üzerine Soluk Beyaz

Üretim Takvimi

Ağu Eyl Eki Kas Ara Oca Şub Mar Nis May Haz Tem